Ouders

Huidig aanbod voor ouders/opvoeders:

  • Opvoedcoaching
  • Driedelige workshop SOS kinderen en emoties
  • Vervolgworkshop Peuters en emoties
  • Vervolgworkshop Pubers en emoties
  • Informatiebijeenkomst Zindelijkheid
  • Workshop timemanagement voor ouders
  • Workshop 'ik ben 9'
  • Ouder en kind workshops in diverse thema's

Kijk in de agenda voor het aanbod met de diverse data!

Opvoedcoaching

Wat vraagt de huidige maatschappij van ons als ouder(s)? Wat willen we onze kinderen meegeven? Wat hebben onze kinderen hierin te leren? Doen we het allemaal wel goed? Allemaal vragen waar we soms dagelijks mee 'worstelen'. In de praktijk blijkt vaak dat uzelf goed in staat bent een eventuele verandering te laten plaatsvinden. U bent ten slotte de perfecte ouder voor uw kind(eren)!

Veel ouders hebben vragen of problemen tijdens het opvoeden van hun kind(eren). En wat is het soms ook een uitdaging! Bent u hierin een uitzondering? Absoluut niet! Moeten het altijd grote problemen zijn om een coach in te schakelen? Zeker niet! Kinderen hebben veel te leren en hiervoor zijn zowel grenzen als ruimte nodig! Ik kijk met u mee naar de huidige situatie; wat is de plaats van een ieder in het gezin? Hoeveel ruimte heeft iedereen nodig en welke ruimte krijgt een ieder hierin? Wat is de winst van bepaald gedrag en wat levert het op om hierin iets aan te passen of los te laten? Zo kan ik met u meekijken naar de sfeer in huis, grensoverschrijdend gedrag van uw kind(eren), 'herrie' aan tafel, wanneer uw kind wordt geplaagd/gepest of andere kinderen plaagt/pest, afscheid nemen op school etc.

Ik heb geen kant en klare handleiding(en) liggen. Ik werk met uw eigen deskundigheid en kracht. Mijn taak als coach is om samen met u te kijken naar de situaties waarin het wel goed gaat en te kijken hoe u deze positieve dingen in kunt zetten om een verandering en/of verbetering te laten plaatsvinden. Het is daarom soms na een sessie ook niet (meer) nodig uw kind(eren) te laten komen.

De sessies zijn bedoeld om u als ouder zo snel mogelijk weer het vertrouwen te laten krijgen in uw rol als opvoeder en te ervaren wat een kleine verandering in communicatie en/of houding voor verschil kan maken!

Echtscheiding

Voor alle betrokkenen is echtscheiding een ingrijpende en veelal een verdrietige gebeurtenis. Iedereen zal opnieuw zijn of haar plekje moeten vinden en moeten leren omgaan met de 'nieuwe' situatie. Communicatie en houding zijn ook hierbij van groot belang! Ik kan met u meekijken naar de emoties en het gedrag van u en uw kinderen en hoe u hierin uw kind(eren) kunt ondersteunen.

SOS kinderen en emoties      

Opvoeden = ruimte geven aan emoties en grenzen aan gedrag!

Dit is het uitgangspunt van de workshop             

Een praktische workshop voor ouders en opvoeders omdat kinderen nog moeten en mogen leren omgaan met emoties en jou daarbij nodig hebben! Maar hoe dan???? De workshop biedt je handvatten en inzichten om hier samen met je kind(eren) mee aan de slag.

In 3 avonden van 2-2,5 uur krijg je bruikbare tips en word je geïnspireerd om wellicht op een andere manier te kijken naar lastige situaties. We kijken naar de werking en functie van emoties en wat kinderen hierin te leren hebben. Je leert o.a. hoe je je kinderen kunt leren zélf ruzies op te lossen, je leert omgaan met angst en verdriet van je kind en ontvangt tips voor het werken aan zelfvertrouwen. In deze drie avonden staan de basisemoties: boos, bang en bedroefd centraal.

Tijdstip:

19.30 - 21.30 uur

Locatie:

Eben Haëzerschool, Kweekschoolstraat 2 in Dokkum

Investering:

* driedelige workshop: €95,00. Dit is incl. koffie/thee, diverse werkmaterialen tijdens de workshopavonden en 'de gids over emoties bij kids' t.w.v. €9,95.

* vervolgworkshop peuters en emoties: €29,50 incl. koffie/thee en een gratis naslagwerk.

* vervolgworkshop pubers en emoties: €29,50 incl. koffie/thee en een gratis naslagwerk.

* bijeenkomst voor mannen: €29,50 incl. koffie/thee en werkmaterialen

Aanmelden kan via het online aanmeldformulier of neem contact op door middel van het contactformulier.

Mocht je het niet prettig vinden in een onbekende groep of ben je niet in de gelegenheid naar een workshop te komen, is het ook een mogelijkheid een huiskamerbijeenkomst over dit onderwerp te houden. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Zindelijkheid

Zindelijkheid is één van de belangrijkste ontwikkelingsopgaven voor kinderen. Tegelijkertijd is het een belangrijke opvoedingstaak voor opvoeders. Het is een periode waar regelmatig vragen over ontstaan. Tijdens de informatiebijeenkomst wordt informatie gegeven omtrent de zindelijkheidsontwikkeling van kinderen. We hebben het onder andere over hoe de zindelijkheid verloopt, met welke voorwaarden je rekening dient te houden om de zindelijkheid te stimuleren en je ontvangt praktische tips wat je tijdens dit leerproces en/of een eventuele terugval kunt doen.

Deze bijeenkomst is geschikt voor ouders en professionals met kinderen in de leeftijd 0 – 4 jaar. Er is, afhankelijk van de groepsgrootte, ruimte voor het stellen van vragen. Na afloop ga je met enkele concrete tips naar huis of het werk.

Tijdstip:

20.00 - 21.30 uur

Locatie:

Eben Haëzerschool, Kweekschoolstraat 2 in Dokkum

Investering:

De kosten voor een bijeenkomst zijn €25,00. Dit is incl. btw, verzorging en een hand-out met alle informatie.

Timemanagement voor ouders

Binnenkort meer informatie.

Workshop 'ik ben 9'

Meidenvenijn, jongens die stoer doen, groepsdruk, erbij willen horen, heftige emoties en verdriet, oude angsten die weer terugkomen, pesten, onzekerheid, zijn thema’s die een grotere rol gaan spelen rond het negende levensjaar.

Is jouw kind rond de negen jaar en merk je dat zijn gedrag en behoeften veranderen?

Vind je het lastig om jouw kind hierbij op een fijne manier te ondersteunen?

Dacht je eerst ook dat jouw kind al vroeg aan de puberteit begon?

Zou je deze fase graag beter willen snappen, zodat je meer begrip hebt voor de keuzes die jouw kind maakt?

De workshop ‘IK BEN 9’ voor ouders en verzorgers staat in het teken van de negenjaarsfase. Deze fase vindt meestal plaats in de periode tussen de acht en elf jaar. Soms lijkt het voor ouders of hun kind al vroeg aan de puberteit begint. Dit is niet werkelijk zo. Een kind van negen zit in zijn eigen fase horend bij deze leeftijd. Ieder kind beleeft de negenjaarsfase op zijn EIGEN manier. Voor het ene kind verloopt deze periode makkelijk en voor het andere kind kan deze tijd lastiger zijn.

Mijn droom als ‘Ik ben 9’ specialist is dat alle ouders en verzorgers met kinderen rond deze leeftijd bekend zijn met de negenjaarsfase, zodat zij hun kinderen (nog) beter begrijpen en kunnen ondersteunen.

Hoe fijn zou het zijn als jij als ouder straks alles weet over de negenjaarsfase?

Hoe waardevol zou het voor jouw kind zijn als jij weet hoe je hem in deze periode op een goede manier kunt ondersteunen?

Tijdens de workshop:

Vertel ik jou over de negenjaarsfase

Praten we over de verschillende thema’s die spelen in deze periode

Ontvang je praktische tips en handvaten voor thuis

Is er de mogelijkheid om ervaringen te delen

En is er de mogelijkheid om het boek 'ik ben 9' t.w.v. €19,95 aan te schaffen.

In het boek ‘IK BEN 9’ zie je 15 portretfoto’s van kinderen van negen. In interviews en dagboekfragmenten vertellen ze hoe het is om negen jaar te zijn. Daarnaast vind je leuke tips en weetjes. Helemaal achterin het boek vind je de theorie over de negenjaarsfase bestemd voor ouders/verzorgers en iedereen die met kinderen rond de negen jaar werkt. Het boek is perfect te gebruiken als naslagwerk van de workshop en daarnaast een prachtig aanknopingspunt voor gesprekken met jouw negenjarige.

Duur:

2,5 uur.

Locatie:

Eigen locatie of locatie Dokkum.

Investering:

De kosten voor een workshop zijn €29,50. Dit is incl. btw, koffie/thee en wat lekkers.   

Aanmelden kan via het online aanmeldformulier of neem contact op door middel van het contactformulier.

De training tot ‘IK BEN 9’ specialist heb ik gevolgd bij Bauke Borsboom uit Woerden, auteur van het boek ‘IK BEN 9’ en de creator van de ‘IK BEN 9’ specialisatie voor professionals in Nederland en België.