Professionals en organisaties

Huidig aanbod voor professionals:

 • Tweedaagse basistraining SOS kinderen en emoties
 • Training 'werken met baby's' (voldoet aan de eisen van de nieuwe wet IKK)
 • Training 'het pedagogisch startpunt' geboortepatronen vs gedragspatronen
 • Informatiebijeenkomst Zindelijkheid
 • Workshop 'ik ben 9'
 • Diverse themabijeenkomsten

Kijk in de agenda voor het aanbod met de diverse data!

2- daagse basistraining SOS kinderen en emoties

In jouw werk heb je te maken met veel verschillende kinderen. Hun emoties leiden tot gedrag dat niet altijd gewenst is. Je zou graag leren hoe je daar stabiel en positief mee om kan gaan. Bij sommige kinderen krijg je het gevoel dat je ze niet goed kunt peilen of kunt bereiken. Als je maar de juiste snaar kon raken… Het kind zou zich zo veel beter kunnen ontwikkelen als het weet dat jij hem of haar begrijpt. Inzicht in emoties en er op een effectieve manier op reageren, maakt het verschil.

De 2-daagse basistraining biedt concrete tips en handvatten waarmee je jouw vaardigheden ontwikkelt in het omgaan met en begeleiden van kinderen en hun emoties.

Ook als je te maken hebt met de begeleiding van ouders bij de opvoeding van hun kind is deze training uitermate geschikt. Je kunt de ouders hierna psycho-educatie over emoties én praktische tools bieden om de omgang met hun kind te verbeteren. Ouders ervaren direct resultaat.

Ik verzorg deze training onder andere op 8 en 29 maart op een prachtige locatie in Nieuweschoot (vlakbij Heerenveen). Dit is een open inschrijving. Ook verzorg ik de training in-company voor organisaties en/of teams.

Neem gerust contact op voor de mogelijkheden, vragen en of informatie! Voor meer informatie en aanmelden, ga naar https://sos-kinderenenemoties.nl/trainingen/  Hier vind je ook de informatie over de train de trainer. Deze kun je na de basistraining volgen, zodat je ook zelf workshops en bijeenkomsten kan geven over het thema emoties bij kinderen.

Het is ook mogelijk een introductieworkshop SOS kinderen en emoties te organiseren voor een ouderavond of een groep professionals als bijv. leidsters peuterspeelzalen, kinderopvang en gastouders. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Werken met baby's

Werken met baby’s is een training voor iedereen die baby’s de best mogelijke opvang wil bieden!”

Vanaf 2023 moeten volgens de wet IKK alle beroepskrachten die met 0-jarigen werken, een diploma, certificaat of c
ijferlijst hebben. Deze training voldoet aan de criteria van de wet IKK. De training 'werken met baby's' is voor organisaties op basis van in-company te boeken. Daarnaast zijn er pedagogisch professionals die zelf deze training kunnen volgen.
Tijdens de training staan de volgende onderwerpen centraal:
• Visie op baby’s en babyopvang
• Het bieden van emotionele ondersteuning
• Respect voor autonomie
• Structuur en continuïteit
• Zeggen wat je doet, benoemen wat je ziet
• Ontwikkelingsstimulering en het begeleiden van interacties
• Een veilige en uitdagende speelomgeving creëren
• Samenwerken met ouders en collega’s: uitwisselen en afstemmen.

De training is opgebouwd volgens de principes van ‘ervarend leren’. Je ontvangt als deelnemer theorie en gaat daar mee oefenen. De afwisselende werkvormen vragen om een actieve inzet. Je dient als deelnemer voor elke bijeenkomst huiswerkopdrachten maken.

Investering
Deelname aan deze training bedraagt € 399,00 per persoon. De prijs is inclusief:
• boek 'werken met baby’s in een groep'
• persoonlijke werkmap met daarin een uitgebreide beschrijving van de theorie en diverse werkbladen per bijeenkomst
• officieel certificaat bij volledige aanwezigheid en het uitvoeren van opdrachten
• BTW
• verzorging: goede locatie met koffie/thee


Tijdens de trainingsavonden door is er voldoende tijd (10 werkdagen) om aan de slag te gaan met de huiswerkopdrachten en het geleerde in de praktijk te ervaren.
De data voor de open inschrijving kunt u vinden in de agenda
Mocht u interesse hebben voor een in-company training, neemt u dan gerust  contact met mij op voor de mogelijkheden!

Het pedagogisch startpunt; geboortepatronen vs gedragspatronen

Wat hebben gedrag en geboorte met elkaar te maken? Welke invloed hebben geboortepatronen op een gedragspatroon? In de training ‘Het pedagogisch startpunt’ krijgen pedagogisch professionals meer inzicht in het gedrag van kinderen en de bijbehorende behoeften. De training is waardevol voor iedereen die met kinderen werkt. Of je nu pedagogisch medewerker in de kinderopvang, gastouder, leerkracht of begeleider bent, de inzichten uit deze training mag je niet missen.

In de dagelijkse praktijk van ons werk vragen we regelmatig hoe de zwangerschap en/of geboorte zijn verlopen. In deze training leer je waarom deze informatie belangrijk is en wat je ermee kunt doen. Het is een bron van informatie voor je pedagogisch handelen en het helpt je om jouw werkwijze nog beter af te stemmen op de behoeften van het kind.

De eerste 1000 dagen als blauwdruk voor gedrag
Tijdens de training blikken we terug op de periode van zwangerschap en geboorte. De eerste 1000 dagen van een kind vormen namelijk een blauwdruk voor het gedrag. Ook kijken we naar wie het kind nu is, welk gedrag het laat zien en wat het nodig heeft. We laten je zien hoe geboortepatronen invloed hebben op gedragspatronen in het hier en nu. We kunnen ons voorstellen dat je het misschien wat zweverig vindt, maar dat is het niet. Er is jarenlang onderzoek naar gedaan en alle informatie die we jou tijdens de training aanreiken, is wetenschappelijk onderbouwd.

Uitgaan van dat wat het kind nodig heeft
Het is waardevol als je weet: Wat zou de behoefte kunnen zijn van een kind dat direct na de geboorte bij de moeder is weggehaald omdat het zelf hulp nodig had of omdat moeder hulp nodig had? Of dat je aan de behoefte tegemoet kunt komen van ouders en kinderen die een snelle geboorte hebben meegemaakt. Of wat is de invloed van een couveuse of een moeder die stress ervaarde tijdens de zwangerschap. Het komt allemaal terug in het unieke van een kind.

In de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De eerste 1000 dagen
 • Het verloop van de ontwikkeling tijdens conceptie en zwangerschap
 • Hechting, inclusief de gevoelige perioden tijdens de zwangerschap
 • Opbouw en werking van het brein
 • Geboortepatronen versus gedragspatronen

Na afloop van deze training ga je naar huis met waardevolle inzichten en praktische tips die je direct kunt toepassen in je werk. En nog belangrijker: je kijkt voortaan met andere ogen naar gedrag!

Investering
Deelname aan deze training bedraagt € 195,00 per persoon. De prijs is inclusief:
• uitgebreide reader met theoretische achtergrondinformatie en mogelijkheid voor het maken van aantekeningen

• goodiebag met alle benodigde materialen voor deze training
• BTW
• verzorging: goede locatie met koffie/thee en een heerlijke lunch
De data voor de open inschrijving staan in de agenda
Ook hier is een in-company training mogelijk, neem gerust  contact met mij op voor de mogelijkheden!

The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why.
(Mark Twaine)